Dupa Arrhenius: compus chimic, Care in solutie apoasa sau in topitura formeaza Ioni cu sarcina pozitiva si Ioni hidroxil cu sarcina negativa, Care se misca Liberi. Elemtele Care formeaza oxizi cu Valenta i se afla in Grupa 1-a a VII-a (principale) si Grupa I-a secundara. Substanta amfotera: substanta Care, in solutie apoasa, poate functiona atat ca un acid (Fata de o baza), cat si ca o baza (Fata de un acid tare). En spécial elementele grupelor a III-a si a IV-a principale (Grupa Borului, si Grupa Carbonului) principale formeaza oxizi Care prezinta atat propietati acide, cat si bazice. Dati exemple de astfel de solutii! Acizii sunt substante. Grupa a III-a principala: Oxid de aluminiu (i), Oxid de galiu (Ga2O3), Oxid de indiu (In2O3), Oxid de taliu (Tl2O3). Acizii reactioneaza cu. La restul SARURILOR, se copie radicalul, se verifica Valenta elementului si a sarii, si se scrie formule Dorita. Radicalul acid se poate obtine teoretic prin indepartarea totala sau guise a atomilor de hidrogen DIN molecula acidului. Définitie: compus chimic poliementar, in Componenta caruia intra oxigenul su un Alt Element. Grupa I-a principala: Oxid de litiu (Li2O), Oxid de Sodiu (Na2O), Oxid de potasiu (a), Oxid de rubidiu (Rb2O), Oxid de cesiu (Cs2O), Oxid de franciu (Fr2O). Reactivi en laborator.

Dupa Bronsted: substanta (molecula sau Ioni), soin in interactiunea cu un acid (adesea cu o molecula de APA) accepta Ioni de hidrogen (Protoni) (acceptor de Protoni). Sa se identifice metalul si sa se calculeze concentratia solutiei rezultate! Sarurile, in Stare de agregare Solida, se prezinta ca retele ionice si in solutie apoasa sau in tpitura formeaza Ioni Care se misca Liber. Scriere: Formula oricarui Oxid se poate scrie corect cand se cunosc simbolurile elementelor ce-l compun si valentele acestor Elemente. Oxid cu propietati bazice si acide (amfoter): Oxid, Care reactioneaza cu un acide ca o Baza, si cu o baza ca un acide. Cel mai important Oxid nemetalic pentru omenire este oxidul de hidrogen sau APA, H2O. Raspundeti daca urmatoarele afirmatii sunt faux sau adevarate! Dupa Lewis: substanta, Care dispune de un déficit de electroni, pe care il poate completa cu o Pereche de electroni Liberi ai unei baze (acceptor de perechi de electroni). La elementele DIN grupele principale, in cadrul unei perioade, propietatile bazice ALE oxizilor Devin mai slabe o data cu cresterea numarului de ordine al elementelor. L`obtinere. DIN contra, proprietatile acide ALE oxizilor Devin mai puternice. Se obtin teoretic prin inlocuirea atomilor de hidrogen DIN moleculele acizilor cu atomi de Metale. Oxid cu proprietati acide: Oxid métallique, Care formeaza cu APA un acid. In fiecare Grupa Principala, pentru o TREA de oxidare Data a atomilor, propietatile bazice ALE oxizilor cresc o data cu cresterea numarului de ordine al elemtelor, propietatile acide, DIN contra SCAD.

Definitia:. Stiind ca substanta b este cea mai cunoscuta substanta CompUSA existenta sa se identifice substantele noter cu literele de la a la k. Grupa a VII-a: Oxid de Clor [pentaoxid de Clor si heptaoxid de Clor], (Cl2O5), (Cl2O7). In molecula unui Oxid, ambele Valente ALE oxigenului sunt ssatisfacute de celalalt ELEMENT, care poate fi, dupa imprejurari, Metal sau nemetal. Cate tipuri de solutii cunoasteti si care sunt acestea? Alte Elemente Care formeaza oxizi cu Valenta II: Oxid de zinc (ZnO), Oxid de Mercur (HgO), Oxid de fier II (FeO), Oxid de cupru (CuO). Oxizi cu Valenta i. Grupa i-a secundara: Oxid de Argint (Ag2O), Oxid de Aur (Au2O), Oxid de unununium (Uuu2O).